+36 53 505 041 info@cegledikultura.hu

Szerző: Ceglédi Városi Televízió                               2018. január 5.

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar ünnepi műsorával köszöntötték a zenekedvelők az újévet Cegléden. Teltház volt a Kossuth Művelődési Központban, ahol a bécsi bálok hangulatát idézte a repertoár.A Szolnoki Szimfónikus zenekar újévköszöntő hangversenyével kezdhették 2018-at a ceglédi zenekedvelők. A Kossuth Művelődési Központban teltház volt, a jó hangulatú koncert a bécsi bálok hangulatát idézte  A közönség hallhatta Strauss polkáit, és a Kék Duna keringőt is. Bot Gábor és Lőrincz Judit színművészek közreműködésével felcsendült a Mosoly Országa valamint a Víg özvegy operettből is több dal. A Szolnoki Szimfónikus Zenekar a Szolnoki Szimfonikus Zenekar legelső hangversenye 1927-ben volt, Beethoven halálának 100. évfordulója alkalmából. Ezek a próbálkozások alapozták meg a zenekar újkori megalakulását, mely 1965-re tehető. A  több mint fél évszázada működő együttes Jász-Nagykun-Szolnok megye egyetlen hivatásos szimfonikus zenekara. A többszörösen is kitüntetett együttes nem csak itthon, Európa számos országában is nagyon népszerű. Jártak Ausztriában, Németországban, Lengyelországban, Olaszországban és Portugáliában is. A ceglédi újévi hangversenyen a zenekar japán karmestere, Izaki Maszahiro vezényelt. A hangversenyből több zeneszámot is teljes egészében hallhatnak a híradót követő háttér magazinunkban.

TÁJÉKOZTATÓ

Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése érdekében hozott 46/2020. (III. 16.) kormányrendelet értelmében 2020. március 17-től tilos a mozik, a közgyűjtemények, a közművelődési intézmények és közösségi színterek látogatása, ezért a Kossuth Művelődési Központ / Tourinform Cegléd ajtaját zárva találják, csak munkatársaink léphetnek be az épületbe.

 


Az elhalasztott előadásaink új időpontról a rendelkezés feloldásakor, a veszélyhelyzet elmúltával értesítjük Önöket. Ekkor eldönthetik, elfogadják-e az előadás pótlására megadott időpontot, vagy a jegy árának visszafizetését kérik.


Addig is a szíves türelmüket kérjük!

Telefonon és e-mailben elérnek bennünket:

  • KMK - iroda: +36 53 505 041; info@cegledikultura.hu
  • Tourinform Cegléd: +36 53 500 285; tourinform1@cegledikultura.hu
Share This

Kövess minket

Share this post with your friends!