+36 53 505 041 info@cegledikultura.hu
Sep
27
Egyszer volt, hol nem volt - Kolozsvári-Donkó Rebeka kiállítása
Kolozsvári-Donkó Rebeka népmesékhez és mondókákhoz készült illusztrációiból, mézesbábjaiból nyílik kiállítás a Népmese Napja alkalmából intézményünk Kamaragalériájában. A tárlat tisztelgés a 160 éve született és 90 éve elhunyt "nagy mesemondó", Benedek Elek író emléke előtt. Kolozsvári-Donkó Rebeka 1983-ban született Cegléden, kézműves családban. Ez a háttér és indíttatás meghatározó volt számára. A rajzolás alapjaival még otthon, az abonyi évek alatt ismerkedett meg Blaskó Sándor szobrászművész tanítványaként. 2008-ban végzett néprajz-művelődésszervező szakon a Debreceni Egyetemen. Az egyetemi évek alatt 2003- 2005 között a zománcművesség alapjait Vincze Zita és Szabó Tibor ötvösművészektől tanulta a Kós Károly Művészeti Szakközép Iskolában. A mézeskalács-készítést otthonról vitte magával, autodidakta módon tanulta meg és alakította ki egyedi magos-rátétes világát. Tagja a Bihari Népművészeti Egyesületnek. Jelenleg a Bodorka NépmesePont egyik vezetőjeként dolgozik. Férjével 2007-óta él Berettyóújfaluban, két gyermekük Boriska 2010-ben, Lőrinc 2015-ben született.

Kolozsvári-Donkó Rebeka népmesékhez és mondókákhoz készült illusztrációiból, mézesbábjaiból nyílik kiállítás a Népmese Napja alkalmából intézményünk Kamaragalériájában.

A tárlat tisztelgés a 160 éve született és 90 éve elhunyt “nagy mesemondó”, Benedek Elek író emléke előtt.

Kolozsvári-Donkó Rebeka 1983-ban született Cegléden, kézműves családban. Ez a háttér és indíttatás meghatározó volt számára. A rajzolás alapjaival még otthon, az abonyi évek alatt ismerkedett meg Blaskó Sándor szobrászművész tanítványaként.
2008-ban végzett néprajz-művelődésszervező szakon a Debreceni Egyetemen. Az egyetemi évek alatt 2003- 2005 között a zománcművesség alapjait Vincze Zita és Szabó Tibor ötvösművészektől tanulta a Kós Károly Művészeti Szakközép Iskolában.
A mézeskalács-készítést otthonról vitte magával, autodidakta módon tanulta meg és alakította ki egyedi magos-rátétes világát.
Tagja a Bihari Népművészeti Egyesületnek. Jelenleg a Bodorka NépmesePont egyik vezetőjeként dolgozik.
Férjével 2007-óta él Berettyóújfaluban, két gyermekük Boriska 2010-ben, Lőrinc 2015-ben született.

TÁJÉKOZTATÓ

Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése érdekében hozott 46/2020. (III. 16.) kormányrendelet értelmében 2020. március 17-től tilos a mozik, a közgyűjtemények, a közművelődési intézmények és közösségi színterek látogatása, ezért a Kossuth Művelődési Központ / Tourinform Cegléd ajtaját zárva találják, csak munkatársaink léphetnek be az épületbe.

Az elhalasztott előadásaink új időpontról a rendelkezés feloldásakor, a veszélyhelyzet elmúltával értesítjük Önöket. Ekkor eldönthetik, elfogadják-e az előadás pótlására megadott időpontot, vagy a jegy árának visszafizetését kérik.

Addig is a szíves türelmüket kérjük!

Telefonon és e-mailben elérnek bennünket:

  • KMK - iroda: +36 53 505 041; info@cegledikultura.hu
  • Tourinform Cegléd: +36 53 500 285; tourinform1@cegledikultura.hu