+36 53 505 041 info@cegledikultura.hu

Június második hétvégéjén végre beköszöntött a nyár Cegléden is, amelyet egy nagyszerű, minden várakozást felülmúló Laskafesztivállal sikerült megnyitni.

A háromnapos rendezvényen, 5 helyszínen, több mint 50 program, benne 17 koncert, 14 lovas esemény és számtalan családi program várta a látogatókat.

Az idei évben 92 főzőcsapat mérte össze tudását négy kategóriában (Öreglebbencs, Laska kicsit másként, Klasszikus laskaleves, Profi). Ebben az évben nagy megtiszteltetésünkre Dr. Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár díjazta a legjobb csapatokat, aki decemberben adta át a Ceglédi laska „HÍR” védjegyét. Az államtitkár elmondta, hogy a közösségeknek és a Laskafesztivál főzőversenyéhez hasonló eseményeknek van a legnagyobb szerepe abban, hogy „HÍR” védjegyes értékeinket megőrizzük és tovább éltessük azokat.

Természetesen az idei évben is minden csapat legfőbb célja az volt, hogy hazavigyék a főzőverseny vándorkupáját. Az idei évben a verseny abszolút győztese a TS Gastro „Fakanálforgatók” csapata lett.

Szombaton és vasárnap a lovaspálya is megnyitotta kapuit, ahol többek között idén visszatért a fogathajtó versenyszám is. A lovaspálya színes programjai közül a legizgalmasabb a Ceglédi Kishuszár és Ceglédi Vágta döntője volt, amelyet szoros hajrában immáron harmadszorra a Csemő színeiben versenyző Petrik Tamás nyert meg. Nagy büszkeség városunk számára, hogy a Nemzeti Vágta főszervezői a Ceglédi Vágtát emelték ki az elővágták közül a legszervezettebbnek és a legszebbnek.

A zenei programok minden eddiginél sokszínűbbek voltak. A gyermekkoncertektől kezdve a rockon át, egészen a mulatós műfajig majdnem minden zenei stílus képviseltette magát, így mindenki megtalálhatta a hozzá közel álló zenei világot.

A háromnapos fesztivált hazánk legnépszerűbb zenekara, a Halott Pénz zárta, akik nagyszerű koncerttel lepték meg a ceglédi közönséget. Bizonyára mindenki számára emlékezetes pillanat marad, amikor több ezren együtt énekelték, hogy „Cegléden én otthon vagyok”.

A rendezvény ebben az évben megdöntötte az eddigi Laskafesztiválok látogatottsági rekordját, hiszen a három nap alatt több, mint 27 ezren látogattak el városunkba az ország minden tájáról.

A város történetének legnagyobb rendezvénye nem valósulhatott volna meg a rengeteg közreműködő munkája és segítsége nélkül, de kiváltképpen a rendezvény főszponzora, az Ecseri Kft. támogatása nélkül.

A kegyes időjárásnak és a remek közönségnek köszönhetően az idei sikeres rendezvény után büszkén mondhatjuk, hogy a Laskafesztivál térségünk meghatározó rendezvényévé nőtte ki magát.

Akiknek nem sikerült volna a helyszínen beszerezniük az idei fesztivál laska-tálját, azok se búslakodjanak, hiszen a Tourinform irodában egész évben beszerezhetik azokat.

D.L.Á.

TÁJÉKOZTATÓ

Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése érdekében hozott 46/2020. (III. 16.) kormányrendelet értelmében 2020. március 17-től tilos a mozik, a közgyűjtemények, a közművelődési intézmények és közösségi színterek látogatása, ezért a Kossuth Művelődési Központ / Tourinform Cegléd ajtaját zárva találják, csak munkatársaink léphetnek be az épületbe.

Az elhalasztott előadásaink új időpontról a rendelkezés feloldásakor, a veszélyhelyzet elmúltával értesítjük Önöket. Ekkor eldönthetik, elfogadják-e az előadás pótlására megadott időpontot, vagy a jegy árának visszafizetését kérik.

Addig is a szíves türelmüket kérjük!

Telefonon és e-mailben elérnek bennünket:

  • KMK - iroda: +36 53 505 041; info@cegledikultura.hu
  • Tourinform Cegléd: +36 53 500 285; tourinform1@cegledikultura.hu
Share This

Kövess minket

Share this post with your friends!