Elavult, vagy nem telepített flashplayer!

Get Adobe Flash player


PROGRAMKERESŐ
Ke Sz Cs Sz Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

HÍRLEVÉL
Iratkozzon fel kulturális hírlevelünkre!SZAVAZÁS
Mely programokból látna többet szívesen a ceglédi Kossuth Művelődési Központban?

 


OLDALTÉRKÉP
Akadálymentes oldal
NEMZETKÖZI KÓRUSTALÁLKOZÓ
Fiatalokkal a jövőért

Az érdeklődők 2010. augusztus 22-én színvonalas és igazán felemelő koncertélményt kaphattak, az alábbi közreműködőknek köszönhetően: a ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium Leánykara, a komádi Baba Jaga Leánykar, a spanyol Sant Cugat Gyermekkar és a belga La Choraline – La Monnaie/De Munt Brussels Ifjúsági Kórus.

Az előadást formabontóvá varázsolta a spanyolok temperamentumos, színes előadásmódja, melyet még táncelemekkel is vegyítették. Majd a belga énekkar előadása tette lehetővé, hogy a sokunknak tetszetős és dallamos francia nyelvet még magasztosabb hangzásban élvezhessük. Mindkét énekkar előadásában magyar szerzőktől magyar dalokat is hallhatott a közönség, ami nagy ovációt váltott ki a népes publikumból. Mindennek keretet adott a ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium Leánykara hagyományőrző és a komádi leánykar színvonalas műsora.

 

 

2010. augusztus 22-én a Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár, Fiatalokkal a jövőért" programjának keretén belül került megrendezésre a Nemzetközi Ifjúsági Kórusfesztivál Cegléden.

 

KÓRUSA Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár ,,Fiatalokkal a jövőért" Uniós programjának kollektívája a Kossuth Lajos Gimnáziummal történő együttműködés keretében a leánykar karvezetőjét, Soltészné Lédeczi Judittot kérte fel, hogy segítsen a kórusok meghívásában. A gyümölcsöző együttműködésnek köszönhetően augusztus 22-én megvalósulhatott a gimnázium, a komádi, a spanyol és a belga kórusok részvételével a Nemzetközi Ifjúsági Kórusfesztivál.

A szervezők az ingyenes rendezvényre 22-én 18 órára várták az érdeklődőket az intézmény színháztermébe. A fesztiválkoncertet a rendezvény fővédnöke, Cegléd város polgármestere, Földi László nyitotta meg. Díszvendég a belga nagykövet, Pierre Labouverie volt.

 

Az érdeklődők színvonalas és igazán felemelő koncertélményt kaphattak, az alábbi közreműködőknek köszönhetően:

 • Kossuth Lajos Gimnázium Leánykara – Cegléd
  Karnagy: Soltészné Lédeczi Judit; Zongorán közreműködött: Fazekas Zsuzsanna
 • ,,Baba Jaga" Leánykar – Komádi
  Karnagy: Debreczeni Mária
 • Sant Cugat Gyermekkar – Spanyolország, Barcelona
  Karnagy: Elisenda Carrasco, Oriol Castanyer; Zongorán közreműködött: Oriol Castanyer
 • La Choraline – La Monnaie/De Munt Brussels Ifjúsági Kórus – Belgium, Brüsszel
  Karnagy: Benoît Giaux; Zongorán közreműködött: Bernadette Malter

 

Az előadást formabontóvá varázsolta a spanyolok temperamentumos, színes előadásmódja, melyet még táncelemekkel is vegyítettek. Majd a belga énekkar előadása tette lehetővé, hogy a sokunknak tetszetős és dallamos francia nyelvet még magasztosabb hangzásban élvezhessük. Mindkét énekkar előadásában magyar szerzőktől magyar dalokat is hallhatott a közönség, ami nagy ovációt váltott ki a népes publikumból.

Mindennek keretet adott a ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium Leánykara hagyományőrző és a komádi leánykar színvonalas műsora.

 

A fesztiválkoncert a kórusok közös produkciójával zárult, melyet hosszas vastapssal jutalmazott a közönség. Majd ezt követően állófogadásra került sor, melyen mind a kórustagok, mind a meghívott vendégeink felszabadultan társalogtak, ismerkedtek. A kórusok az állófogadáson spontán ráadást, minikoncertet is adtak, ahol ismert nemzetközi popslágerek (Michael Jackson: We are the World; Lady Gaga: Poker face; Shakira: Waka, waka) csendültek fel egy kicsit másképp ,,hangszerelve". Így a vendégek – legnagyobb örömére –  együtt tudtak énekelni a kórusokkal, ahol immár a nyelvi akadályok is leküzdhetővé váltak.

 

A Nemzetközi Ifjúsági Kórusfesztivál a TÁMOP 3-2-3-08/2/KMR-2009-0005 ,,Új tanulási formák gyermekeknek és fiataloknak a ceglédi Kossuth Művelődési Központ és Könyvtárban" pályázati program keretében valósult meg.


Fiatalokkal a jövőért


 
 

A lap 0.0199 másodperc alatt készült el.
Copyright 2018 Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár Cegléd design by © Ceglédinfo
| A látogatók száma 2009.05.15-től összesen: 2434600 | Ebben a hónapban: 33964 | Ma: 1428 | jelenleg: 5 | Statisztika |