+36 53 505 041 info@cegledikultura.hu

Köszönjük, Magyarország! Pályázat

„Köszönjük, Magyarország!” pályázati kiírás

Független klasszikus zenei előadóművészek számára

Pályázat célja:

A 40/2020 (III.11.) Korm. rendelettel Magyarországon kihirdetett veszélyhelyzettel összefüggésben a Kultúráért Felelős Államtitkárság kialakította az előadó-művészeti szféra támogatásának rendszerét.  A kialakult helyzetben, a koncertek elmaradásával a klasszikus zenei előadóművészek különösen nehéz anyagi helyzetbe kerülhetnek.  A támogatás lehetőséget kíván teremteni az érintett művészek egzisztenciális helyzetének javítására előleg nyújtásával, aminek ellentételezéseként a pályázati feltételek szerint művészek fellépési alkalmakat vállalnak.  A támogatás célja, hogy a pandémiás időszak elmúltával a hivatásos klasszikus zenei előadóművészek továbbra is aktív szereplői maradhassanak a kulturális életnek, illetve az általuk ennek a támogatásnak a terhére nyújtott programok kapcsán az újrainduló kulturális élet országosan gyarapodhasson.

Pályázók köre:

Minden magyar állampolgársággal, felsőfokú szakirányú végzettséggel rendelkező hivatásos, aktív  előadóművész (nem nyugdíjas), aki életvitelszerűen dolgozik klasszikus zenei területen és  egyéb munkaviszony okán (pl. szaktárgy tanítás) NEM rendelkezik heti 20 órás munkaviszonyt meghaladó rendszeres jövedelemmel.

Pályázati kiírás

Pályázati adatlap

Eredeti kiírás elérhetősége: https://filharmonia.hu/palyazati-kiiras/?fbclid=IwAR3nygg0HQZxZ4WYv3BtdYFeZ_hbn3qEwBz9xDXy8ay1TyHgNi21-GGVz20

Share This

Kövess minket

Share this post with your friends!